Top

Olieverfschilderij 'Koffiezetapparaat'

  • Olieverfschilderij 'Koffiezetapparaat'
750,00

Olieverfschilderij 'Koffiezetapparaat'

Materiaal: Olieverf op linnen.
Afmetingen 40 x 40 cm.
Jaar van ontstaan: 1992

Schilderij is verkocht.

Techniek stillevens.

Vanuit mijn fascinatie voor techniek heb ik elektrische apparaten genomen als onderwerp voor stillevens. Eerst gewoon de triviale apparaten in huis. In de tweede serie ben ik apparaten gaan openmaken om zo de binnenkant te gebruiken als onderwerp voor een techniek stilleven. De derde serie bestaat uit technische constructies die je op straat kan tegen komen.

De schilderijen zijn opgebouwd uit meerdere dunne verflagen en de meng technieken doen de kleuren vloeiend in elkaar overlopen. De penseelvoering is niet zichtbaar en de lijnen zijn soms nevelachtig, vaag uitgeschilderd wat het effect geeft van een airbrush. 

De stijl is realistisch en de schilders techniek traditioneel maar het vreemde kleurgebruik en het wankele perspectief veroorzaken een onwerkelijke indruk. Deze tegenstelling leidt tot de stijl naïef realisme.


Voor een uitgebreid overzicht van mijn olieverfschilderijen ingedeeld naar onderwerp, bekijk deze door middel te klikken op de link naar de portfolio. De kracht van een schilderij is niet te zien op een foto of een afbeelding op het internet, bij interesse kun je een afspraak maken om de werken te bekijken of schrijf je in voor de nieuwsbrief, voor aankomende events en tentoonstellingen.


Product is niet meer leverbaar
Voorraad: 0
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code